Streetdance / HipHop

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die hun oorsprong al in de zeventiger jaren hadden.

Streetdance is een intensieve dansstijl die bestaat uit een combinatie van jazzdance, aerobics, en invloeden van de hiphop dansstijl. Deze dans wordt gedaan op hiphop en R&B.Streetdance 4-6 jaar

Ben jij tussen 4 en 6 jaar oud en wil je ook zo graag dansen? Dat kan!
We leren dansen, tellen in de maat, we leren wat er aan je lichaam allemaal kan bewegen en natuurlijk treden we ook nog op!
Tijdens het Glanerbrugger Megafestijn en in december voor Sinterklaas!

Zo af en toe organiseren we ook nog een mini optreden voor de vaders en de moeders. We hebben vriendjes dagen. Dan mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de dansles.

Je kunt een heel uur komen dansen en in de vakanties gaan de lessen gewoon door! (met uitzondering van de bouwvak)

Vaders en moeders kunnen kijken op de website bij het kopje algemeen voor o.a. het rooster en/of de prijzen.

Je bent op zaterdag van 09:00 uur tot 10:00 uur van harte uitgenodigd om eens te komen kijken of zelfs meedoen! Een proefles kost helemaal niks.


Â

Â

Hiphop 7-9 jaar

Strakke moves, Grooven, snelle en langzame pasjes, bewegen op de maat, timing, werken op telling en bewegen op accenten in de muziek wordt geleerd in deze groep.

De kids leren hier ook verschillende choreografieën op populaire muziek geschikt voor deze leeftijd. De choreografieën die ze leren worden uiteindelijk aan elkaar gemixt en opgevoerd op de braderie in de lente en in december met sinterklaas.

De les is elke zaterdag van 10:00 tot  11:00! We gaan in de vakanties gewoon door met uitzondering van de bouwvak.

Kom gerust langs voor een gratis proefles.

ÂHiphop 9-10 jaar & 10-12 jaarÂ

Op pop, R&B en hiphop muziek leer je in deze groepen langzaamaan steeds moeilijkere choreo’s. Het goed leren luisteren naar de muziek wordt steeds belangrijker en er wordt verder ingegaan op het dansen op accenten in de muziek. Ook timing in het algemeen en grooven blijven belangrijk.

Vanaf deze groepen is er ook af en toe aandacht voor freestyle. Aan de hand van oefeningen ontdekken de kinderen hun persoonlijke dansstijl en leren ze hun dans aan te passen aan het gevoel van de muziek.

De les voor kinderen van 9 t/m 10 jaar is op dinsdag van 16:00 uur tot 17:00 uur.

De les voor kinderen van 10 t/m 12 jaar is op dinsdag van 17:00 uur tot 18:00 uur.

Kom gerust langs om een keer mee te doen of te kijken, een proefles is gratis.

Â


Hiphop 13 jaar en ouder

In deze lessen worden hiphop choreo’s aangeboden met invloeden uit verschillende stijlen. Zo zijn er in de choreo’s onder andere invloeden terug te vinden uit de new style, popping, lyrical hiphop, old school en stijlen die onder het fenomeen swag vallen. Door de diversiteit aan invloeden varieert de flow van de choreo’s waardoor de les voor iedereen geschikt is.

Naast het aanleren van choreo’s is er in deze lessen ook af en toe aandacht voor freestyle door middel van oefeningen. Zo leer je steeds meer een eigen unieke dansstijl te ontwikkelen.

Basiselementen zoals grooven en timing blijven een grote rol spelen in de lessen. Ook lenigheid en kracht komen in deze lessen meer aan bod.

De les voor dansers van 13 - 15 jaar is op dinsdag van 18:00 tot 19:00 uur.

Kom gerust langs om een keer mee te doen of te kijken, een proefles is gratis.

Â

Een dag gratis sporten?

Kom een dag gratis sporten bij Body Perfection om onze sportschool zelf te ervaren.

Vraag een gratis dagpas aan!